Текстилно цвете за украса

Знаете, че обичам да се занимавам и с други неща. Неща, които правя с ръцете си и развиват въобръжението и показват фантазията ти.
Тези цветя, не са от най-креативните, но са добър вариант за чудесен подарък и украса.

Направих ги по повод поканата ми в прекрасния блог на Мария от LaMartinia, повече за гостуването ми можете да прочетете тук. Благодаря на Мария за отправената покана и затова, че ме чака толкова дълго време...

 
Набавете си необходимите материали, можете да ги купите от повечето магазини за приложни изкуства или от местата за художници.
Филцът можете да замените с други парчета плат, но ако е по-тънък ще трябва да сложите повече парчета. Редувайте воали, дантели в различни десени и ще се получи невероятно шарено цвете.

Изрязвате филцът в отпеделена форма. Ако не успеете да го изрежете, използвайте шаблон, предварително нарисуван върху картон и изрязан отделно. Нанесете шаблона върху филца, очертайте с молив и изрежете след това.

За направата на едно цвете ще са ви нужни 5 еднакви парчета. 1 за долната част и 4 за самите листа.
Изрязваме и прегъваме на 4.

Зашиваме към долната част парчетата, предварително прегънати. Зашиваме ги едно по едно.

Отгоре зашиваме и копчето. И нашите цветя са готови...
Върху гърба на цветето можете да добавите секретна игла, за да го закачите върху дреха. Можете да го залепите върху  подаръчна кутия, да го пришиете към шапките си или където пожелаете.
 

Коментари

Нов коментар