Парти на открито

23 | 08 | 2010
4627


Не обичам шумните и задимени пространства. Макар, че съм общителен човек и обичам разговорите с хора, трудно ме свърта там, където музиката заглушава собствения ми пулс и не мога да си чуя мислите. Не ми харесва когато димът на цигарите е плътна завеса и можеш да се завиеш с нея.
Напротив. Предпочитам слънчевите места, да усещам зелената трева под краката си и да вървя боса. Е, какво по хубаво от това да отпразнувам помъдряването си с още една година сред природата.
Настоящата публикация ще е кратка, тъй като не смятам да ви показвам шишчета и биричка. Макар, че и те бяха достатъчно апетитни. Настоящата публикация е поздрав към всички вас - приятели, от които черпя вдъхновение и идеи. Избрала съм само няколко рецепти, като се има предвид, че можеха да се приготвят предварително и да се опаковат така, че да позволяват пренасянето им.
Както обещах, направих козуначените кифлички на Пепи. Станаха прехрасни. Пепи, благодаря ти!

Е,  не се получиха толкова пухкави,  но мисля че сбърках с изчакването на маята да шупне. Чудесно се вписват с ягодовото сладко., Втората идея я краднах от Ивейн с нейния крамбъл със сини сливи. Моят обаче го направих с праскови,  като допълнително сложих шепа натрошени на едро орехи и стафиди., Ивейн,  благодаря ти за страхотната рецепта.

Стига с това сладко,  трябва да има и мезе за бирата. От Дими взаимствах идеята за пица мъфини,  които направих на хапки. В рецептата нищо не промених,  освен количеството :) Свършиха най-бързо :)

И за десерт едно шоколадово парфе по рецептата на Пепи. Ще ви разкрия по-късно и ще ви почерпя с едно изкушително парче от него.

Имах и още много интересни и закачливи идеи,  но уви,  не остана време да ги реализирам. Но въпреки това,  няма да им се размине., И накрая,  както казват англичаните Happy Birthday to Me!

Коментари

Нов коментар