Идеята да създам тези мартенски бонбони дойде внезапно, както настъпването на 1 март. Реших все пак да изненадам приятно близките си и спретнах тази бърза и лесна рецепта.

Приготвяне

Загрейте котлона и сложете сметаната в малка тенджерка на умерен огън. През това време разчупете шоколада на парченца и го сложете в сметаната. Бъркайте сместта докато шоколадът се разтопи и сместта стане гъста. С две думи - приготвяме т.нар. крем ганаш.
Оставяме сместта да се охлади за 1 час в хладилник, но не повече тъй като ще се сгъстти повече от необходимото. С ръце оформяме малки топчета от шоколадовата смес и ги поставяме върху пекарска хартия или тава.
По желание може да добавим и един цял лешник. Аз лично ги направих с лешник, но на следващият ден лешникът беше попил от крема и не беше достатъчно хрупка. Без лешник мисля че ще е по-добре.
Разделяме кокоса на 2 части. Едната част я боядисваме с червена сладкарска боя (може да се използва боя за яйца и сладки, но без съдържание на сол), а другата част я оставяме бяла.
Овалваме така направените бонбони в кокоса и ги поставяме върху салфетка. Оставяме ги да отлежат за 1 нощ в хладилника.

Мартенски бонбони

12 | 04 | 2010
10771
0

Продукти

500 мл сладкарска течна сметана
2 броя черен натурален шоколад (аз ползвах Stila Dolche) - около 400 г
около 400 гр бял кокос
лешници (по желание)

Порции

Време

Коментари

Нов коментар