Отдавна замислям да отделя специално местенце в блога, в което да споделям идеи, мисли и неща, които биха ви били от полза. Затова стартирам новата рубрика "Как да направя...". В нея ще се опитам накратко да представям проекти, свързани с кулинарията и готвенето, неща от рода "направи си сам", които ще ни послужат при различни ситуации. Днешната тема е посветена на ефектна и бърза декорация на торта. Естествено идеята се появи съвсем изневиделица, тъй като трябваше да направя торта за една вечер. Не обичам да претупвам нещата и реших, че няма кога да правя рози от фондан и допълнителни захарни цветя, затова посетих най-близкия цветарски магазин.

Приготвяне

Цветарските шнурчета трябва да са доста дълги, затова вземете поне 2 метра от вид. Аз съчетах 3 цвята, които много добре паснаха цветово и на букетчето, изработено по мое желание.
Трите шнурчета трябва да са еднакво дълги. Предварително ги увийте около тортата и вижте каква дължина ви е нужна. Отрежете излишното. Увийте и двата края на шнурчетата, за да не се разплитат и ги омотайте около тортата.
Големината на цветето и букетчето трябва да е съобразено спрямо диаметъра на тортата. Тъй като моята беше 18 см, реших че трябва да е нещо нежно и не много голямо. Дръжката на букетчето е увита със зелено цветарско тиксо.
Има 2 варианта, за които се сетих за използването на pvc колбичката. Най-вероятно вие ще предложите и други. Първият вариант е да се "вгради" колбичката в тортата като се издълбае дупка в средата. Увиваме колбичката с домакинско фолио, наливаме вода в нея и накрая слагаме букетчето вътре. Имайте предвид обаче че в този случай тортата трябва да е около 12 см висока, за да се събере колбичката.

Как да направя: ефектна декорация на торта

03 | 08 | 2010
10772
1

Продукти

1 торта, покрита с фондан (в случая d=18 см)
1 букетче от естествени или сухи цветя
3 броя цветарски разноцветни шнурчета - 1 метър
1 пластмасова колбичка за цветя

Порции

Време

Коментари

диди's picture

Здравейте,
Не трябва ли цветята да се обработят по някакъв начин, по-скоро почистят/измият, все пак се слагат върху храна?

Нов коментар