Честит 8- и март, мили дами!

Бъдете много обичани, глезени и щастливи в любовта! А на мъжете, четящи кулинарните страници пожелавам да обръщат много внимание на жените до тях, да ги обичат и почитат!

Винаги съм смятала, че жената е двигателя на нещата - тя дърпа конците, тя определя ритъма, темпото и тя е онова разковниче в семейството, което зарежда домът с емоция, придава му живот и кара нещата да трептят с най-големите искри. Мъжете пък трябва да попиват от тази неуморна енергия и да се радват на своята любима, жена, майка, спътница в живота, истинска половинка и човек, с който ще остареят.

Непреудолима романтичка съм. И не от онези, които обичат сладникави сериали, които обичат големи букети и свещи по трапезата или чакат на годишнината от сватбата да ги изненадат с подарък. Не! Аз съм от тези, които са здраво стъпили на земята, безкрайно земни и истински хора, които вярват единствено в любовта. И в Господ. Всичко останало е само суета :)

И за международния ден на жената, 8 март, бях помолена от една прекрасна дама да направя торта по мой избор. Няма по-подходящ повод от този да поднесеш цветя на празника. И то не какви, а захарни :) Изработени с много любов и доста часове труд.

Беше истинско удоволствие да ги направя, да им придам форма, обем, цвят и ухание. Да затрептят с емоцията и страстта на празника.

Рецепта днес няма да давам. Можете да я направите по ваш вкус, въобръжение и настроение. Кремът е бял мус, сладко от горски плодове и какаови блатове, напоени с кафе.

Работих върху английски тип подложка, която има възможност да се декорира с моделираща маса и да се залепи допълнителна текстилна лента отстрани. Става още по-прекрасно.

И ако не сте уловили онази нотка, която кара жените да се усмихват и да се чувстват щастливи, налейте си чаша червено вино и се отдайте на сладки приказки с жената до вас. Кажете й "Честит празник скъпа! Радвам се, че си до мен и правиш дните ми щастливи!"

Приготвяне

Торта за 8 март

08 | 03 | 2011
14717
6

Продукти

Порции

Време

Коментари

Анонимен's picture

Здравейте, тази торта е най-хубавата на света е не чак най-хубавата, но вие ме разбирате сигурно

Вили Конова's picture

Прекрасна торта!
Всичко , което педставяш ме впечатлява.
Отивам при бисквитките,а на теб - хубава неделя!

Ирина's picture

Еее, така е много по-добре!
На хората явно им беше трудно да коментират, Дани. Надявам се, сега активността да се нормализира :))

danivelikova's picture

Страхотна е, Дани! Толкова нежна и чиста, цветна и семпла, изумително красива!

Анонимен's picture

Много хубава торта! Браво!

Нов коментар