Днес съм поканена на гости при Руми. С удоволствие откликна на поканата ми в рубриката "Готвим заедно с" да покаже една много лесна рецепта. Тя е от морската столица и като "морско чадо" от малка е закърмена с риба. Приготвя с лекота зарган, сафрид, сьомга, лаврак, ципура и каквито морски дарове се сетите. Не обича шаран, тъй като има кости и трябва да се чисти, но пък миди по Бургаски може да ви приготви с лекота.

Рецептата днес е супер лесна. Нищо сложно, единственото което трябва да имате е риба и зеленчуци. Рибата може да бъде и друга бяла риба, но без много кости. На мен рибните шишчета със сьомга ми допадат точно в този им вариант. Можете да ги приготвите на скара или в тиган у дома, но имайте предвид, че сьомгата не е много лека риба и поради това, че е мазна ще трябва да проветрявате след това. Нищо страшно, но ако сте решили да си покажете новата прическа на гостите по-добре вземете един душ преди това :)

Рецептата търпи пълни импровизации - можете да добавите лук или друг вид любим зеленчук и да направите вкуса още по богат.

 

Приготвяне

Премахваме кожата от котлета или филето. Нарязваме на еднакви по големина парчета сьомгата.
Избелваме тиквичката, нарязваме на кубчета. Същото правим и с чушките. Нанизваме на дървени шишчета - парче сьомга - тиквичка - чушка. Печем в предварително загрят сух тиган или скара до зачервяване.

Готвим заедно рибни шишчета с Руми

30 | 06 | 2011
14284
5

Продукти

4 котлета от сьомга / става и с филе
3 пресни чушки - червени и зелени
1 тиквичка
подправка за риба

Порции

4 порции

Време

подготовка 20 минути
печене 10 минути

Коментари

Емил's picture

Ако е див лаврак, не бих го приготвил така за другите видове риба съм съгласен. Прекрасна рецепта.

Аелис's picture

Много обичам ястия с риба и това ми изглежда много, много вкусно!Лесното приготвяне е още един плюс - непременно ще пробвам!
Поздрави!

Еликсир's picture

Чудесно предложение,Дани!Бързо,лесно и много вкусно със сигурност!Поздрави и за двете ви!

Хубави почивни дни!

Dani Velikova's picture

Вкусно, бързо и най-вече полезно! А и вие двечките така красиво сте представили етапите от приготвянето! Благодаря!
Дани, а защо не сложиш и категория: "Бързо, вкусно и лесно" или пък "За бързащи домакини" в търсачката? Просто идейка!:)))

Dani Velikova's picture

Вкусно, бързо и най-вече полезно! А и вие двечките така красиво сте представили етапите от приготвянето! Благодаря!

Нов коментар