Изложба "Великденски сладки етюди"

18 | 04 | 2012
8575

Обединени в името на добрата кауза и за едно благотворително дело, повече от 20 участнички организираха първата по рода си в България изложба на захарни скулптури. Торти, изящни захарни цветя, фигури от захарно тесто, кексчета, сладки и всякакви други творби на изкуството бяха представени в Руския културно-информационнен институт на ул."Шипка" 34 тази вечер.
 
Въоръжена с фотоапарат в ръка, успях да направя репортажни кадри от първата по рода си захарна и сладка изложба.

Всички, участват за една благородна кауза - парите ще бъдат предоставени на Движение на Българските Майкиза проекта, изпълняван в полза на децата от ДМСГД "Света Параскева" за набиране на високо-квалифиран медицински екип за децата с увреждания.

И ако продължавате да въздишате по тези невероятни красоти, още нещо много важно, което искам да отбележа - всички участнички са любители и моделирането и извайването на фигури от захар е само тяхно хоби, а не професия. Обединява ги вкусът към красивото, това да можеш да направиш истинска и вкусна торта за детето и семейството си и така всяка от тях стига до тук - един форум ги събира, където имат тяхна тема, пълна с полезна информация за всичко, което ги вълнува.
 
Дават полезни съвети една на друга, паразуват заедно, разделят продукти, обменят идеи, разменят инструменти и пособия.
Почти всеки месец имат тяхна "тортена" сбирка на по кафе, което се превръща в дълъг обяд, за да обсъдят новостите в сладкарството или просто да си поприказват. Обединява ги взаимовръзката по между им и нещо повече - те са приятелки, а не само виртуални познати със странни имена.Всеки, посетил изложбата - базар има възможност да закупи една от тези скулптури- творби и да дари средства за децата.
 
Изброявам част от участниците, които дариха своето изкуство в името на каузата:

Анна Савенко - http://annasavenko.blogspot.com/
Хриси - Titka Cakes - http://titkacakes.blogspot.com/
Станислава Иванова - http://stasicake.multiply.com/
Румяна Ангелова - http://angelovablog.blogspot.com/
Вкусно с Бети - http://vkusnosbety.blogspot.com/
Ваклина Алексиева - http://vaklina.blogspot.com
Силвия Христова - https://www.facebook.com/Puhich
Vcakes - https://www.facebook.com/vcakes
Димитрина Тошекова
Нина - nikoleta_ab@abv.bg
и още много други

А за успеха на събитието, говорят безбройните медийни репортажи и отразявания.

БНТ2 - Новините 19:30 ч
БТВ - Новините 17:00 ч

Коментари

Габи's picture

Дани, и аз благодаря, че сподели с нас тези красоти! Много съжалявам, че не успях да отида... Невероятно майсторство и талант! Слънчеви поздрави от мен!

Dani Dineva's picture

Ева, Ваня, Елексирче,

Аз също съм много очарована от прекрасните творби на момичетата! Всички работеха много здраво в името на благородната кауза. Поздравления за всички тях!

Еликсир's picture

Гледах репортажа и много се впечатлих от подобна кауза!
Поздравления за дамите,а всичко направено в тази сфера на сладкарството винаги ме е респектирало неимоверно и мога само да им кажа,че всички са невероятни творения!Моите най-искрени похвали!

Ваня Филипова's picture

Дани, много благодаря за този репортаж! За тези които не са присъствали, като мен, е истинско удоволствие! Великолепни и майсторски торти!
Сърдечни поздрави!

Ева Тонева's picture

Невероятна красота! Думите тук са излишни! Благодаря за репортажа, Дани! :)

Нов коментар