3 жени в кухнята и 4 бутилки вино

11 | 11 | 2012
8003

Винаги съм си мислела, че това да можеш да готвиш е голямо предизвикателство. Хубавото и на това, че да НЕ можеш да готвиш, е предизвикателство само по себе си.
Защото няма да се стресираш дали ще ти се получи ястието, когато очакваш 6 човека за вечеря и ще заложиш на сигурното - поръчка от близката пицарията ли ще отскочиш до магазина до "топлата витрина".
Това да обмениш идеите си с някого, който е на "същата вълна" е повече от чудесно. Защото разбира твоята същност, страст и емоция и защото си говорите на един език... (Е, след третата чаша вино става малко трудно да се разбирате с поглед, но десерта омилостивява всички).
 
А ако този, който си поканил не може да готви, още по-добре - ще се върти из кухнята, ще събира впечатления и ще ги приложи на практика за специален повод.
Идеята да събера различни, интересни и вълнуващи личности, с които да готвим заедно в моята кухня, ми се върти в главата от доста време.
Сами по себе си те обичат да готвят, но не го правят много често. Поради липса на време, ангажименти и забързания график.
Не притежават блогове, не споделят рецепти, не снимат закуските си или мусаката, която са направили, не се ровят във форумите и не споделят рецепти. За сметка на това обаче за искрени, открити, обичат виното, приятелите и добрата храна.
 
Какво повече му трябва на едно кулинарно парти?!

И така - събрахме се аз, Ева и Стаси с една основна цел:
4 рецепти, 4 бутилки вино и 1 фотоапарат
Темата бе френска кухня, която в последствие доста разнообразихме и разчупихме като вмъкнахме една салата Табуле изневиделица, но пък запазихме френското червено вино :)

Наляхме си червено вино, запалихме свещи, пуснахме хубава музика и готвенето започна.


И сготвихме:
Салата Нисоаз, която не успяхме да снимаме, тъй като изчезна много бързо, но определено рецептата си заслужава и ще се повтори в най-скоро време
Салата Табуле
Всеизвестния киш Лорен (междудругото стана превъзходен)
Френска селска тарта от Прованса по рецептата на един французин :). Улисани в разговори и приказки пропуснахме фотографската част и тук, но определено съвсем скоро ще я приготвя отново и ще публикувам рецептата

Колко време може да продължи един кулинарен следобед? Цяла вечер, пък дори и то сутринта :)

Благодаря ви момичета, че ми бяхте на гости!
А кой изяде всичко това? Оставям това на въображението ви :)
 
Самите рецепти ще намерите, следвайки линковете към тях по-горе
 

Коментари

Анонимен's picture

Три жени,четири бутилки вино и аз е по-добрият формат ;;)) Хубавици !

Dani Dineva's picture

Марина,
все по-трудно става да каниш гости у дома и домакинята да приготви всичките ястия сама. В този формат всички се чувстват съпричастни към приготвянето на вечерята и веселбата е по-голяма ;)

Марина Голева's picture

Здравей,

Прекарали сте си страхотно. Идеята много ми допада, за този вид готвене.

Хубав ден!

Нов коментар