Книжка за теб | Cooks and Bakes

Книжка за теб

01 | 08 | 2019

Честита Нова година, приятели! Нека бъде благодатна, красива и изпълнена с много споделени моменти за вас и близките ви хора. Прекарвайте повече ценно време с тях. Моето в момента е посветено изцяло  на сина ми, а съвсем скоро ще станат двама :) 

Обичам смислените подаръци. Особено когато са свързани с децата. 

Вкъщи книжките са на почит, а при избора им наблягам на няколко неща:

  • красиви, разпознаваеми и изразителни илюстрации
  • интересно поднесено съдържание
  • смислен текст (ако е превод от чужд език да не съдържа много чуждици и преводът да е верен и точен)
  • хубава и здрава подвързия -  книжките с твърди корици за малките деца са за предпочитане, за да издържат по-дълго

Имаме повече от 20 книги, някой ги купувам само за да ги притежавам, други - с благотворителна цел, а трети - за да създавам навици за четене при самото дете. Смятам, че всяка книга възпитава и изгражда навици от най-ранна детска възраст.

Случайно попаднах на сайт, в който можеш да направиш персонализирана книжка, специално създадена за моето дете. Супер яка концепция :)
Идеята Диян да получи книжка, в която историята е написана за него и името му фигурира на всяка страница, е прекрасна и създава много добра връзка на самото дете с книгите. След като я прочетохме вкъщи няколко пъти, той разбра, че има Дядо Коледа и веднъж в годината ще има подаръци от него. Че зимата вали сняг, правят се снежни човеци, а под елхата понякога има бисквити и чаша мляко :)

Главният герой в книжката освен, че носи името на моето дете и прилича на него. Това се постига с избор от няколко героя с характерен цвят на очите, косата, изражението. А готиното е, че можеш да избираш своята история - например да откажеш Мими от биберона или да подготвиш Наско за тръгване на детска градина. Адаптацията на децата е по-лесна и възприемат истината по интересен и интригуващ начин. 

Диян се разпознава на страниците, разглежда с любопитство всеки детайл и дори разказва сюжета. 

Споделям тази информация не за да правя реклама, а защото смятам, че хубавите идеи трябва да се подкрепят, разпространяват и да достигат до повече хора, които търсят интересни и полезни подаръци. Пазарът е залят с множество играчки със съмнителен произход, а в случая срещу малка сума получаваш история и образование :)

Подобна книжка можете да поръчате на сайта Book4u или Facebook страницата им. Мнението в публикацията е лично мое и независимо.

 

Ако харесваш какво споделям тук, ще се радвам на коменар от теб. Можеш да следиш актуалните публикации във Facebook страницата ми, а в Instagram качвам снимки ежедневно, свързани с родителството и други интересни истории. Виж и Google+ и следвай YouTube канала ми

2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.