3 жени в кухнята и 4 бутилки вино | Cooks and Bakes

3 жени в кухнята и 4 бутилки вино

11 | 11 | 2012

Винаги съм си мислела, че това да можеш да готвиш е голямо предизвикателство. Хубавото и на това, че да НЕ можеш да готвиш, е предизвикателство само по себе си.

Защото няма да се стресираш дали ще ти се получи ястието, когато очакваш 6 човека за вечеря и ще заложиш на сигурното - поръчка от близката пицарията ли ще отскочиш до магазина до "топлата витрина".

Това да обмениш идеите си с някого, който е на "същата вълна" е повече от чудесно. Защото разбира твоята същност, страст и емоция и защото си говорите на един език... (Е, след третата чаша вино става малко трудно да се разбирате с поглед, но десерта омилостивява всички).

 

А ако този, който си поканил не може да готви, още по-добре - ще се върти из кухнята, ще събира впечатления и ще ги приложи на практика за специален повод.

Идеята да събера различни, интересни и вълнуващи личности, с които да готвим заедно в моята кухня, ми се върти в главата от доста време.

Сами по себе си те обичат да готвят, но не го правят много често. Поради липса на време, ангажименти и забързания график.

Не притежават блогове, не споделят рецепти, не снимат закуските си или мусаката, която са направили, не се ровят във форумите и не споделят рецепти. За сметка на това обаче за искрени, открити, обичат виното, приятелите и добрата храна.

 

Какво повече му трябва на едно кулинарно парти?!

И така - събрахме се аз, Ева и Стаси с една основна цел:

4 рецепти, 4 бутилки вино и 1 фотоапарат

Темата бе френска кухня, която в последствие доста разнообразихме и разчупихме като вмъкнахме една салата Табуле изневиделица, но пък запазихме френското червено вино :)

Наляхме си червено вино, запалихме свещи, пуснахме хубава музика и готвенето започна.

И сготвихме:

Салата Нисоаз, която не успяхме да снимаме, тъй като изчезна много бързо, но определено рецептата си заслужава и ще се повтори в най-скоро време

Салата Табуле

Всеизвестния киш Лорен (междудругото стана превъзходен)

Френска селска тарта от Прованса по рецептата на един французин :). Улисани в разговори и приказки пропуснахме фотографската част и тук, но определено съвсем скоро ще я приготвя отново и ще публикувам рецептата

Колко време може да продължи един кулинарен следобед? Цяла вечер, пък дори и то сутринта :)

Благодаря ви момичета, че ми бяхте на гости!

А кой изяде всичко това? Оставям това на въображението ви :)

 

Самите рецепти ще намерите, следвайки линковете към тях по-горе

2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.