Манчев срещу Шишков | Cooks and Bakes

Манчев срещу Шишков

17 | 10 | 2014

Преди около седмица забелязах външна рекламна кампания из столицата с кратък тийзър "Манчев срещу Шишков". Нищо повече не се споменаваше за това, докато не започна и телевизионна кампания, която звучеше доста обещаващо. Загатваше за нещо ново, необичайно, интересно кулинарно предизвикателство с дата 16 октомври. Загадката така и не бе разкрита. До вчера.

Получих покана, неразкриваща какво предстои, а загатваща кулинарен сблъсък между шеф-готвачи Иван Манчев и Таньо Шишков. Събитието се състоя в столичната зала Rainbow Plaza на 16 октомври. Бе наситено с аромат от емоции и гарнирано с вкус, и професионално отношение. На сцената се изправиха Манчев срещу Шишков.

Задачата - да представят по различен и нестанартен начин едно тристепенно меню - салата, основно ястие и десерт, а гостите бяха в ролята на жури, което да оцени по-доброто ястие.

Салатите:

Салата "Цезар" с айсберг и аншоа - шеф Манчев

Салата "Капрезе" с три вида домати, рукола и песто - шеф Шишков

Основно ястие:

Пиле салтимбока с огретен от картофи - шеф Манчев

Лаврак, гарниран със сос от червени и жълти чушки - шеф Шишков

Десерт:

Тарт "Татен" - шеф Манчев

Шоколадов браунис - шеф Шишков

Всяко едно от ястията бе сервирано с добре подбрано бяло и червено вино, както и десертно такова. За акомпанимент бяха поканени Калин Вельов, който вместо перкуси, използва тенджери, тигани и се развихри на сцената, а младата пианистка Мария Каракушева ни плени с омайния си вид и прекрасно изпълнение.

И изненадата - победителите бяха двамата! Кулинарният дуел бе поделен между двамата шеф-готвачи, а за гостите бе споделеното удоволствие. Всичко това, бе организирано от Lidl Bulgaria. Както гласи техният слоугън на бранда "Lidl - заслужава си!", еми да ви призная - да, заслужава си! Прекрасно събитие, поднесено с изненада, подправено с щипка удоволствие и гарнирано с любов. Всяка седмица ще представят по един продукт, с който великите готвачи ще имат възможността да импровизират и зарадват зрителите. И какво по-добро начало на една добре обмислена и организирана рекламна кампания.

А на нас ни остава удоволствието да се насладим на добрата храна, качествените продукти и прекрасната маркетингова стратегия. Благодаря ви, Lidl!

Част от снимките са предоставени с любезното съдействие на Андрей Михайлов от в-к "Труд".

Използвани са кадри от официалната рекламна кампания на Lidl Bulgaria.

2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.