Направи добро | Cooks and Bakes

Направи добро

25 | 11 | 2015

"По Коледа се случват чудеса" казват хората. А защо не ги правим през цялото време? Иска ми се правим добро през цялата година, а съм сигурна, че много от нас го правят и сбъдват чудеса.

Включих се в благотворителната инициатива на платформата Farmhopping, която подкрепя и развива малките семейни ферми. Ако все още не си ползвал техни продукти, които могат да бъдат при теб с един клик на мишката, сега е момента да го направиш. Не само ще приготвиш  вкусни и здравословни ястия по рецепти от кулинарни блогъри, но ще помогнеш и на дете в нужда. 

Сигурна съм, че много от нас правят списъци за пазаруване. То и няма как без тях, тъй като винаги забравяме нещо. А не е ли по-лесно, когато някой предварително е помислил над това и е събрал един цялостен пакет заедно с рецепта, ти да го получиш до вратата и само да го приготвиш?

- ще спестиш време

- ще зарадваш любим човек с вкусна и здравословна храна

- ще подкрепиш малките български ферми напук на големите вериги, които внасят картофи от Франция и боб от Китай

- ще подариш надежда на дете - събраната печалба от благотворителната кампания Farmhopping ще я дари на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания"

- ще направиш добро

Можеш да избираш от 7 различни готови благотворителни кутии: Пожелание за Здраве, Хубави мезета за хубаво вино, Вино за ценители - 7 бутилки, Пълно меню за Бъдни вечер, Коледна вечеря със свинско, Коледна вечеря с пуйка, Подслади Коледата, Вино за ценители - 3 бутилки.

В кутията Подслади Коледата ще откриеш и моята рецепта за сладки Линцер с плодов мармалад.

Няма нищо по-хубаво от това подаръкът ти към близките да е приготвен с внимание, смисъл и да носи най-вече здраве. На нас, на хората, които ще го получат и най-важното - на децата.

От Farmhopping ще окоплектоват избраната от теб кутия, ще я украсят с опаковъчна хартия и панделка и ще я получи избран твой близък точно преди празниците на 21.12, 22.12 или 23.12. А те ще дарят част от твоята поръчка на децата

Аз лично ще отделя част от сумата за коледните подаръци и ще я разпределя като даря хранителни продукти на бедни хора, ще направя лично дарение на децата с онкохематологични заболявания за построяването на възстановителен център и ще подаря усмивка в Коледна кутия на дете.

Помогни ми да разпространим доброто като споделиш инициативата с приятелите си във Facebook, Twitter, Google+ или просто им я разкажеш на чаша чай (можеш да използваш бутоните по-долу).

Посети блогът на Farmhopping и прочети повече за благотворителната Коледа.

Пожелавам ти твоята Коледа да бъде усмихната, щастлива и много добра

2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.