Ревю: The little things | Cooks and Bakes

Ревю: The little things

17 | 08 | 2014

Красотата се крие в малките неща. В споделените мигове, във взаимността, в погледите. В това да се докосвате само с мигли, да усещате аромата на другия близо до вас, да шепнете мислите си заедно.

Има места, които щом веднъж посетиш, те карат да ги заобичаш истински. Те са като любовта по време на лято. Безгрижни, усмихнати, боси, с разпилени коси, късни вечери, незабравими спомени. Чувстваш се комфортно в прегръдката им и уютно като вкъщи.

Едно от тези места е уютният ресторант The Little Things, сгушен в стара триетажна къща на ул. „Цар Иван Шишман“ 37.

Още щом прекрачиш прага се натъкваш на дървен под, бели портални врати, светли дивани и уникални ретро детайли. Салоните сами по себе си са различни, в които можете да поседнете удобно за неделен обяд или да изпиете ароматно следобедно кафе. Ако искате, можете и да порисувате или да оставите незабравимо пожелание на една от стените в залите. За целта ще ви дадат молив, ако знаете и японски, спокойно можете да напишете нещо красиво :)

Храната се сервира в красиво подбрани чинии като от едно време, които още повече засилват чувството за гостоприемство, дом, топлина. Ще те посрещне усмихнато младо момиче и още преди поръчката ще получиш бутилка с вода за утоляване на жаждата.

Можете да избирате от обедното меню или от стандартното, което е не по-малко вкусно. Зеленчукова мусака, зелени салатки с пармезан, брускети с печени зеленчуци, миди по провансалски, крем супа с нахут или домашна лимонада от диня, са само част от нещата, които ще ви карат да се върнете отново.

Десертите се приготвят ежедневно на място и всеки ден са различни. Шоколадов пиян кекс, шоколадово суфле и ох...., френска селска торта. За жалост успях само да снимам празните чинии. Но определено тортата беше уникално вкусна – усетих аромата на медените блатове, орехите, пресните смокини и крема от заквасена сметана, подсладен с мед.

Домашният уют, книгите, свободата, бялото, усмивките, детайлите – все неща, които ще почувствате сами.

За неделен обяд, съботен брънч или романтична вечеря, вие преценяте. И незабравяйте да оставите собствения си почерк на стената ;)

Заведение: The Little Things

Локация: ул. "Цар Иван Шишман" 37, София
 

*Забележка: Авторът на блога пресъздава своята гледна точка и публикацията не бива да се счита за реклама. Съдържанието е авторско и e лицензирано с Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България договор. Използването на снимки и публикации без изричното съгласие на автора или посочване на източника с активен линк към него е забранено и непрепоръчително.

2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.