Ревю: Мекица и кафе | Cooks and Bakes

Ревю: Мекица и кафе

09 | 10 | 2015

Нова дестинация в града, на която можеш да довериш закуската си и първото кафе за деня

В началото на месеца се появи ново място за закуска в София под звучното българско име "Мекица и кафе". Ако имате път към ул. "Граф Игнатиев" 28 се отбийте и вкусете онзи забравен вкус от детството. Заведението е сгушено между магазините и единствено ароматът ще ви подскаже накъде да се отправите. Мястото е малко и кокетно, с отворена витрина откъм улицата. Предлагат се само и основно мекици, айран, добро кафе, домашна лимоната с мента, сладък салам.

Мекиците се приготвят на място пред клиента. Можете да избирате между сладки и солени мекици - с Nutella и банан, с крема сирене и сладко, с мед и орехи, ванилов сладолед, карамелизирани ябълки и канела, сладко от ягоди и др. Солените са с шунка и крема сирене, луканка и кашкавал, лютеница и сирене, сирене и кашкавал. Предлагат и екзотични видове като мекица с прошуто и пъпеш.

Мекиците се продават на бройка, обикновената мекица с пудра захар е 1 лв, а по-специалните са около 2 лв и нагоре. Мекица със сирене е 2,50 лв.

Аз опитах стандартния вариант със сирене. Хубава беше, хареса ми, но очаквах повече. Може би още малко да поплува в олиото, за да придобие по-хубав златист цвят. Поне така ги приготвям и харесвам вкъщи. Цената за обикновена мекица само с пудра захар е добра, но останалите ми се струват малко скъпи. Интериорът е изчистен, без излишен лукс, такъв какъвто трябва да бъде.

Ако искате да се отпуснете и да се насладите на закуската с добър приятел можете да се качите на втория етаж. Доста е тесничък, но пък е подреден кокетно с детайли като от едно време. Местата за сядане не са много, около 3 маси, но колко повече му трябва на човек. Не ми допадна това, че нямаше климатизация или поне не беше включена и на горния етаж миришеше на прясно изпечени мекици и  не искаш всички хора да разберат какво си ял на закуска дори и следобяд.

Ретро детайлите - стари дървени столове, старо радио, телефон, книги и различни занимателни игри не са само част от интериора, но и ще ви пренесат в едно позабравено време. На тази табела доста се смях, но явно ги е имало преди `89 година.

Има свободен достъп до Wi-Fi, което е добре, ако сте закъсали с мобилния интернет и трябва нещо спешно да свършите в мрежата.

Интересно ми е дали ще разнообразят скоро асортимента на мекиците с други позабравени закуски от миналото. 

Заведение: "Мекица и кафе"

Локация: ул. "Граф Игнатиев" 28. Работят всеки ден от 8:00 до 20:00 ч.

 

*Забележка: Авторът на блога пресъздава своята гледна точка и публикацията не бива да се счита за реклама. Съдържанието е авторско и e лицензирано с Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България договор. Използването на снимки и публикации без изричното съгласие на автора или посочване на източника с активен линк към него е забранено и непрепоръчително.

2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.