Тайната на петата стихия | Cooks and Bakes

Тайната на петата стихия

02 | 10 | 2015

Всичко започна много мистериозно. Преди няколко дни получих черна кутия, на която просто пишеше „отвори на тъмно“. Без подател.

Оказа се покана, доста интригуваща и въздействаща. След отварянето на кутията светлината се процеждаше изпод изрязаните на лазер букви и следвайки инструкциите трябваше да се регистрирам в специално създаден за целта сайт. Поканена бях на тайнствена вечеря на 1 октомври. Не ставаше ясно от кого. Събитието се състоя в Киноцентър „Бояна“. Още от началото се загатваше, че предстои да е нещо интересно. 360 градусова вечеря! Представях си, че ще вечеряме на платформа, някъде във въздуха или ще ни духа вятър, но получихме нещо доста по-интересно.  Помолих съпругът ми да присъства, все пак е добре да имам силно рамо, за да можем да съпреживеем момента на удоволствието заедно.

Оказа се стилно събитие, на което присъстваха повече от 100 гости. Бяхме изненадани от 5-степенното меню и всяко едно от ястията разкриваше тайната на съответната стихия – Земя, Вода, Въздух и Огън. Всичко това на фона на 3D мапинг, съобразен с всяка от стихиите.  Потопихме се в мистични гори, дълбините на океана, летяхме в облаците и бяхме „затоплени“ от пламъци от огън. Да, имаше и огън и то не какъв, а реален, който излизаше някъде в близост до сцената.

 

Ястията бяха превъзходни. Опитваш и не знаеш какво да очакваш. Смесица от вкусове, аромати, пластове един над друг. С очите си виждаш едно, а на вкус се оказва съвсем друго. На места леко молекулярно дори звучеше, но не прекалено за моя вкус.

Цялата вечеря се случваше под съпровода на виртуозните изпълнения на камерен оркестър, което още повече забулваше мистерията. Всяко ястие беше съпроводено от добре подбрано вино. Преминахме от бяло, на розе, червено и десертно вино.

Сашими от сьомга, маринована в мисо и саке, върху подложка от хрупкави зеленчуци и горещо говеждо консуме със сфери от червено цвекло.

Въздушният ордьовър от равиола с пилешки дроб, пилешко филе и гъши дроб, поднесена с крем сос от кестени и трюфел, върху пчелна пита.

Основното ястие поднесе страстен вкус на патешко магре, пушено в черен чай и череша, сервирано с колба с пушек и пяна от пащърнак и картофи, допълнен с хрупкав чипс от манатарка с лучено пюре.

За десерт - селекция от мусове с различен вид шоколадови бонбони.

В края на вечерта стана ясно кой и защо ни е поканил. Лидл България празнуват 5 успешни години от стъпването ни на българския пазар. Появиха се двамата гурмани Таньо Шишков и Иван Манчев. Нямам представа дали те двамата са успели да сътворят цялата вечеря самостоятелно, но разкриха тайната на петата стихияА тя е любовта. Да създаваш всичко с любов го прави толкова успешно. Напълно подкрепям виждането им, както и на целия екип, който стои зад толкова труд, за да впечатлят не само нас като обикновени клиенти (блогъри), но и цялото медийно войнство, което присъстваше.

На сцената г-жа Милена Драгийска-Денчева, Изпълнителен директор на Лидл България, която представи своите колеги, сподели, че зад тези 5 години стоят екипна работа, множество обекти в цялата страна, но най-вече любовта към качествената храна на достъпна цена. И обещават, че продължават да вдигат летвата.

Като човек, който е едновременно потребител на продукти от веригата и рекламист, мога да споделя, че винаги успяват да изненадват, да вдъхновяват и събуждат сетивата. Политиката им да представят различни стоки, които да се сменят два пъти в седмицата, е чудесен начин да привлечеш нови клиенти. Аз лично пазарувам плодове, зеленчуци, ядки, смлени бадеми на ситно, маскарпоне, което е на много добра цена, кори за суши, ориз за суши, хляб със семена, бира, препарати и луковици за градината. Не купувам всички продукти от съответната търговска мрежа, тъй като не всичко е по моя вкус. Много от плодовете и зеленчуците, които търся липсват, но пък знам къде другаде да ги открия. Не без значение е факта, че ПОС устройствата им са най-бързите, които съм виждала и плащанията с карта стават почти мигновено.

С нетърпение очаквам коледните им продукти с марципан :)

Забележка: Настоящата публикация не е с цел реклама или агитация, а изразявя напълно моето виждане. Допадат ми качествените продукти на достъпни цени, търговската мрежа, цялостната комуникация с клиентите, както и начинът по който го правят и се позиционират на българския пазар.

2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.