Маслени сандвич бисквити | Cooks and Bakes

Добро утро приятели!wink

 

Много рядко ми се случва в неделя сутрин да се събудя в 7:30. Почти е невъзможно! Да, но днес ме събудиха по телефона и нямаше как да не скоча веднага.

 

И тъй като разполагате с цял ден на разположение, можете да забъркате едни маслени бисквити за разкош. В днешната рецепта новото, което съм използвала, е трансферно фолио за шоколад.

 

Какво представлява трансферното фолио?

Това са фигури или дизайн отпечатан от едната страна на трансферното фолио с какаово масло. Веднъж темпериран шоколада, т.е. разтопен и леко охладен, но все още течен,  го полагаме върху страната отпечатъка  върху фолиото. Трябва навсякъде да има шоколад, да няма празнини или въздух, за да се отпечата цялата картинка много добре. Изчакваме да се охлади малко, поставяме в хладилника и след като изстине напълно можем да махнем самото фолио. И получаваме шарен дизайн върху шоколада.

 

Трансферното фолио се използва най-вече за декорация на бордове на шоколадови торти. В случая обаче ползвах рецепта за направата на маслени бисквити и тъй като те са с хубава плоска повърхност и са идеални за декорация. Трансферно фолио закупих оттук, но съм сигурна че има и други фирми, които продават. Цената му е между 3-4 лв за лист А4.

Ето и рецептата:

 

Приготвяне: 

За да направите бисквитите сложете в дълбока купа размекнатото масло и го разбийте с миксера добре, за да стане пухкаво около 2 минути. Добавете пудрата захар, разбъркайте докато стане гладка смес. Сложете яйцето и намалете скоростта на миксера, но продължавайте да разбърквате. Сложете брашното, солта и разбивайте. Сместа ще стане гладко маслено тесто. Завийте тестото във фолио и го охладете за около 2 часа в хладилника.

Извадете тестото и го разточете върху набрашнена повърхност с 6-7 мм дебелина. Изрежете с формичка кръгчета около 2,5-3 см диаметър. Поставете ги върху пекарска хартия, включете фурната на 180 С.

Изпечете бисквитите докато ръбчетата им започнат да се зачервяват, около 12 минути. Внимавайте да не ги препечете! Това е много важно при направата на маслени бисквити. Оставете ги да се охладят напълно.

За да направите крема: Сложете размекнатото масло в миксера, разбъркайте докато маслото стане гладко. Добавете захарта, крем сиренето и какаото. Разбивайте, за да се получи гладък крем.

След което можете да се заемете със слепването на бисквитите.

Бисквитите са готови, достатъчно апетитно изглеждат. Ако не ви се занимава с декорация оставете ги така. Можете да и потопите в бял или черен шоколад за декорация. Ако все пак искате да работите с трансферно фолио, предварително разтопече на водна баня 100 г бял шоколад. Потопете горната част на бисквитката - сандвич в шоколада, отцедете добре и оставете настрана. Повторете това с всички бисквити.

След като шоколада е започнал леко да стяга, нарежете трансферното фолио в желаната форма, това което искате да се отпечата върху шоколада. Аз реших, че надписът кафе идеално се връзва да сладки. Притиснете добре фолиото, като се опитвате цялата повърхност на бисквитката да бъде покрита с фолиото. Сложете в хладлиника всички бисквити да се охладят добре. Нужни са около 20 минути. След което извадете и отстранете фолиото. Текста остава върху тях.

Маслени сандвич бисквити

13 | 03 | 2011
1 1/2 ч.чаша брашно + още малко за поръсване
1/2 ч.л. сол
3/4 чаша размекнато обезсолено масло (200 г)
3/4 чаша пудра захар (200 г)
1 голямо яйце
за крема - 100-150 г масло
150 г пудра захар
1 опаковка крем сирене (180-200 г), ползвах Philadelphia
2 суп. л. какао на прах
за декорацията - 100 г бял шоколад, 1 лист трансферно фолио
Порции: 
около 50 бисквити
Време за приготвяне: 
приготвяне:25 минути
охлаждане :2 часа
печене :12 минути
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.