Шоколадови ореховки | Cooks and Bakes

 

Тези бисквити ми напомнят на целувките, които мама приготвяше. Изпечени отвън, меки и с дъвчаща структура отвътре. Сръчно приготвени, разбити с руски миксер и направени с шприц във форма на розичка. Прекрасни!

Тук обаче е още по-лесно. Няма разбиване на белтъци, няма миксери и суетня. Всичко се свежда до 5 минутна подготовка. Най-трудната част от приготвянето е печенето. Трябва да се улучи момента, когато повърхността отгоре е изпечена, а вътрешната част е дъвчаща и леко влажна. В оригинал ги наричат puddle cookies. За мен те са шоко целувки с орехи. В тавата при печенето трябва да има не повече от 8-9 бисквити. Ако не успеете да докарате кръгла форма, не се тревожете - няма нужда. И така са прекрасни. 

 

Приготвяне: 

Орехите, които е използвате трябва да се изпечени. Ако имате сурови, загрейте фурната, сложете орехите в една тавичка и печете около 5-7 минути като разбърквате. Оставете ги да се охладят. В купа сложете какаото, пресятата пудра захар и солта. Добавете изстиналите орехи, разбъркайте.

Прибавете белтъците и ванилията и разбъркайте с лъжица цялата смес. Получава се нещо като гъста меласа. Не е нужно използването на миксер, само бъркайте добре с лъжица. Постелете 3 тави с хартия за печене и сложете от малко в сместа, като се опитвате да оформите бисквити. Слагайте малко, тъй като се "разливат" при печенето и се надуват. Оставете много място между тях.

Печете на 160 С загрята фурна около 12-16 минути. Горната част трябва да е с коричка, отвътре при натиск да са меки. Извадете ги веднага и ги оставете да се охладят добре. Ако ги препечете повече вътрешността също става твърда и не се получава желания ефект - абе нищо не става. Така че бъдете много внимателни при печенето. За да се отделят по-лесно от хартията за печене, трябва да се охладят много добре.

И внимавайте - свършат много бързо!

Адаптирано от: www.101cookbooks.com

Шоколадови ореховки

01 | 02 | 2011
300 г печени орехи, натрошени на едри парчета
450 г пудра захар, пресята
60 г неподсладено какао
1 ч.л. ситна морска сол
4 големи белтъка
1 ч.л. ванилов екстракт
Порции: 
18 бр
Време за приготвяне: 
приготвяне: 8-10 минути
печене: 13-15 минути
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.