Сватбени бисквити и още нещо | Cooks and Bakes

Човек колкото и добре да живее, рано или късно се жени!

Нееее, шегувам се естествено. Сватбата е едно от най-прекрасните преживявания за една жена, пък ако за мъжа има големи количества бира, приятели и хард-рок музика става луд купон. Ето, че един приятел се реши на тая стъпка и го оженихме! Та, аз като дейна личност се заех да помогна с организацията и да спретна туй - онуй.

Тъй като тази сватба е дълго чакана, реших че няма да се размине без нищо по-специално и затова потрих радостно ръце и направих няколко изненади за младоженците. Както каза моя мъж "Ти като чуеш за сватба и се побъркваш от кеф". Направих сватбени бисквити. Рецептата, която ползвах е основна за захарни бисквити и взаимствах от Sweet kingdom. Миленка благодаря ти, стана страхотно тесто.

Приготвяне: 

С миксер замесваме мекото масло с пудрата захар. Разбиваме добре. Прибавяме яйцето, отново разбиваме. Слагаме ванилията и накрая брашното. Трябва да се получи меко тесто, но да не бъде лепкаво. Прибираме ги в хладилника за 30 минути.

Изваждаме тестото, набрашняваме повърхността, върху която ще разточваме и разстиламе тестото с дебелина 5 мм. Изрязваме с формички и печем на 180 С около 8-10 минути не повече.

Изваждаме бисквитите, охлаждаме ги, намазваме много тънък слой маслен крем и отгоре декорираме с предварително изрязания фондан. Фонданът изрязваме със същата формичка. Декорираме по желание.

Сватбени бисквити и още нещо

05 | 08 | 2010
250 гр масло
250 гр пудра захар
1 яйце
450 гр брашно (може и малко повече)
За декорация: фондан, суха перлена боя и малко масло за измазване под фондана
Порции: 
70 бисквити
Време за приготвяне: 
приготвяне:2.5- 3 часа
печене:8-10 минути
Подобни рецепти: 
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.