Италиански маслен крем меренг за украса на торти, мъфини | Cooks and Bakes

Препоръчвам този крем за любителите на маслените кремове и всички, които си спомнят вкуса от детството. В моето съзнание ясно са се закодирали рулата, които правеше моята майка. За ежедневна употреба беше намазано със сладко, а когато имаше празник, беше украсено с разбит маслен крем, украсено с розови розички и зелени листенца.

Обожавам този вкус!

Кремът е подходящ за по-студените месеци, тъй като е на маслена основа. Можете да го използвате като глазура за мъфини, торти, рула, пастички или за пълнеж.

В подготовката му можете да срещнете трудности, но най-важното, което трябва да запомните е, че всичко се преодолява с разбиването, разбиването и разбиването му.

Ако на някакъв етап се усъмните, че кремът ви се е пресякъл, това е зрителна измама :) Пак казвам, продължавайте да разбивате с миксера на най-висока скорост и кремът ще се сгъсти. Ако не се получава, охладете го във фризера за 10 минути, извадете и разбийте отново. Кремът трябва да е максимално студен.

Получава се много пухкав и нежен крем, идеален за шрпицоване и украса.

Използвах кремът за украса на кексчета в рецептата за  ванилови кексчета.

Приготвяне: 

На котлона загрейте в касерола водата да заври, добавете захарта и включете таймер на 7 минути. Варете на следна до висока температура. Когато захарния сироп се е варил вече 5 минути, започнете с помощта на кухненски миксер да разбивате белтъците на сняг за 2 минути. Когато таймерът отмери края на времето, сиропът е готов.

Догато сиропът е все още врял и с работещ миксер на най-високата скорост, бавно добавете на тънка струйка захарният сироп към разбините на сняг белтъци и разбивайте. Внимавайте да не се изгорите, тъй като сиропът е много горещ. След като целият захарен сироп се добави, кремът трябва да изглежда пухкав. Разбивайте в продължение на 10 минути още.

Охладете белтъците за кратко. Сега е момента да добавите маслото. Включете миксера отново на висока степен и постепенно на кубчета добавяйте маслото. Когато маслото се прибави, няма да отнеме много време, за да се превърне в нежен маслен крем. Намалете миксера и добавете 1 ч.л. ванилия. Разбъркайте още малко. Когато кремът е готов добавете няколко капки червена сладкарска боя или сладко от малини, за розовият цвят. Разбийте за да се хомогенизира сместа.

Забележка: Ако кремът не се споява добре, продължавайте да разбивате, разбивате, разбивате. Нужно му е време, за да съединят всички съставки. След 10 минути ще имате чуден пухкав крем. Ако охладите или замразите крема, извадете го, оставете да се отпусне и го разбийте отново 10 минути. Едва след това го напълнете в пош и украсете кексчетата с помощта на щприц.

Ето тук можете да видите подробно описание на процесите.

 

Италиански маслен крем меренг за украса на торти, мъфини

26 | 03 | 2012
60 мл студена вода
210 г захар
5 белтъка
340 г масло
1 ч.л. ванилия
За розовия цвят на крема – добавете 2-3 суп. л. пюре от малини или използвайте червена сладкарска боя
Порции: 
за около 12 - 16 мъфина
Подобни рецепти: 
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.