Мъфини с кафе и кокос | Cooks and Bakes

Моя близка приятелка пожела да й спретна едни мъфини за подарък. Използвах рецептата на Латинка за мъфини с кафе и кокос, но направих доза и половина, тъй като кошничките, които използвам са купувани от Англия и са доста по-дълбоки, от тези на българския пазар.Трябваше да се получи хубав "купол", за да мога да ги декорирам след това. 

Спазих рецептата, точно в пропорции, няма да изброявам нужните продукти, тъй като Лати прекрасно го е описала в блога си. След като изпекох кексчетата, ги оставих да се охладят за около час и отгоре ги намазах с маслен крем (масло и пудра захар). Пъхнах ги в хладилника, за да стегне маслото за около 30 минути. Декорацията я направих, докато чаках мъфините да се изпекат и охладят. Използвах готова несъхнеща моделираца маса за покриване на торти на ПИК-Ко.

Приготвяне: 

Розите направих като разточваме моделиращата маса и с подходящ резач изрязваме 3 или 5 кръга. Нареждаме ги един до друг, така че да се застъпват и завиваме на руло. Разрязваме ти на 2 половини и получаваме 2 броя розички, които допълнително дооформяме.

Мъфини с кафе и кокос

22 | 04 | 2010
6 супени лъжици меко масло
1 яйце
3/4 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжица ванилия
2 чаени лъжици нес кафе
20 гр кокос
1 2/3 чаена чаша брашно
1 1/4 чаена лъжица бакпулвер
1/8 чаена лъжица сол
Порции: 
12 мъфина
Време за приготвяне: 
приготвяне:40 минути
печене:25-30 минути
декорация:2-3 часа
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.