Лимонов мус | Cooks and Bakes

Сезонът на жегите наближава с пълна сила. Макар, че слънцето не пари толкова жарко и времето не е особено подходящо за море, то напомня за себе си. През деня се сменят поне 2 сезона - лято с пролет и обратно. С тези дъждове, не можем много да разбереш дали сме на екватора или в Източна Европа. Днес ще ви предложа един много лесен и бърз десерт, подходящ за жегите. По молба на моя приятелка да предложа лимонов десет, реших че лимоновия мус е добър вариант. Не слагайте много лимонов сок, за да не стане прекалено силен вкусът. Ако пък сте любители на киселичкото, ще ви допадне с повече лимонов сок - например 90 мл. Сложете и ягоди, череши, ако имате в наличност.

Приготвяне: 

Сложете лимоновата кора, лимоновия сок, захарта и жълтъците на водна баня и бъркайте постоянно. Изчакайте водата на долни я съд да заври добре и с ръчна бъркалка бъркайте постоянно, за да се надигне сместа. Получава се нежна и кремообразна пяна. Бъркайте докато сместа се сгъсти, някъде около 10 минути.

Оставете да се охлади настрана. Добавете размекнатото на кубчета масло и разбъркайте. В отделна купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги съм лимоновата смес. С помощта на лъжица смесете едната и другата част. Мусът ви е готов!

Лимонов мус

29 | 05 | 2011
4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
ситно настъргана кора на 2 лимона
60 мл прясно изцеден лимонов сок
185 г пудра захар
80 г меко масло, на парчета
Порции: 
4 порции
Време за приготвяне: 
приготвяне:25 минути
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.