Чийзкейк с Кit Kat | Cooks and Bakes

Днешният десерт всъщност е чийзкейк, но не съвсем.  Той е нестандартен и по-нетрадиционен. Защото е направен с десертчета Kit Kat. Не обичам да слагам допълнителни готови десерти в самите сладкиши, но този ме изкуши. Хрупкаво и шоколадово десертче с вафличка, защо не?

Поради тази причина това не е традиционния чийзкейк и не спада към категорията чийзкейкове, а е зачислен към сладкишите

 

Така като гледате рецептата не трябва никакви диетични мисли да ви се навъртат в главата. Можете да направите чийзкейка  с нискокалорично крема сирене, но въпреки това този десерт не е от типа "ям докато мога", не че не можете да го опустошите целия, но ще ви стане доста сладко.

Когато го опитате, по скоро ще запеете "I feel good" :)

Бисквити, захар, масло, Kit Kat, шоколад....Оооо, да! Чувствам се добре и не ми пука, че днес ще се поглезя. Е, не всеки ден хапваме това и веднъж седмично е разрешено, нали?

Ако децата ви обичат Kit Kat сигурна съм, че ще одобрят решението да го направите.

Можете да пропуснете шоколадовата заливка или да декорирате по различен начин. Върху шоколада можете да поръсите с филирани бадеми, аз използвах бела и кафява халва нуга с ядки. Едни едро накълцани лешници, както и плодове според сезона също се свършат прекрасна работа.

 

За чийзкейка ще се нуждаете от тавичка с размер 20 х 20 см. Някой приятели споделят, че трудно да поддържаш голям набор от кухненски принадлежности, но ако ползвате такава с по-голям диаметър, сладкишът ще стане по-тънък и ще се изпече доста по-бързо.

И все пак, купете си една малка тавичка, тъй като винаги ще ви послужи - когато печете по-малки десерти и дори можете да я ползвате за запичане на зеленчуци.

Повече няма какво да добавя, вадете лист и химикал и запрятайте ръкавите. За всякакви въпроси отговарям на мейл или на формата за контакт в рамките на деня или няколко часа :)

Е, ако решите да го изпечете след полунощ, търсете ме на сутринта - тъкмо ще споделите как се е получил :)

Приготвяне: 

Започнете с подготовката на основата от бисквити. Натрошете на ситни трохи бисквитите с помощта на блендер. Разтопете маслото, залейте бисквитите и разбъркайте добре. В тавичка в размери 20х20 см сложете пекарска хартия, която да я покрие добре. Отгоре оставете около 5-6 см, така че да можете да извадите десерта по-лесно след това. Включете фурната на 180 С и изпечете основата за 7-10 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади настрани. През това време се заемете с направата на втория пласт.

За да направите шоколадовия чийзкейк сложете всички съставки в купа и с помощта на миксер разбийте добре докато се получи еднородна смес, оставете настрани. Сложете десертчетата Kit Kat върху бисквитения слой. Гледайте да не остават дупки, но реално 6 бр. десерта като тези на снимката, пасват идеално в тавичката. Залейте отгоре със сместа и печете около 30 минути на 180 С. Извадете и оставете да се охлади на стайна температура поне за 30-40 минути.

За шоколадовата глазура разстопете на водна баня натурален шоколад около 200 г, като добавите и масло. Разбъркайте добре с лъжица и залейте върху чийзкейка. Декорирайте по желание – с лешници, филирани бадеми, може и с пресни малини.

Оставете чийзкейка да се охлади в хладилник поне за 4 часа, за да може да стегне добре и при рязане да се оформят хубави и стегнати парчета. Може да се съхранява в хладилник до 3 дни.
*Преди сервиране го извадете за около 20 минути на стайна температура, за да се отпусне шоколада.
*Режете парчетата по дължината на  Kit Kat-а, за да се получат дълги напречни разрези и да се покаже цялата вафличка.
* За хубави и прави парчета намокрете ножът с топла вода.

Да ви е сладко!
 

Рецептата е адаптирана от BakersRoyale.com

Чийзкейк с Кit Kat

29 | 01 | 2013
За бисквитената основа:
1 1/2 ч.чаша бисквити грахам, може да ползвате и други
60-80 г разтопено масло
За чийзкейка:
3 опаковки от сирене крема или около 560 г
3 суп.л. непосладено какао
1 яйце
6 десерта Kit Kat
1/3 ч.чаша захар
За шоколадовата заливка:
200 г натурален шоколад
60 г масло
Порции: 
9 парчета
Време за приготвяне: 
приготвяне:20-30 минути
изпичане на бисквитената основа:7-10 минути
изпичане на чийзкейка:30 минути
за охлаждане:3-4 часа или до 3 дни в хладилник
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.