Орео брауни | Cooks and Bakes

По добре да си говорим за десерти. И ето го – шоколадов, сочен, с орео бисквити.

 

Приготвяне: 

Загрейте фурната на 180 С, аз ползвам програмата с вентилатор. Смесете олиото и захарта заедно. Добавете яйцата, ванилията, разбъркайте добре докато всичко се смеси заедно. Сложете всички сухи съставки в друга купа. Добавете сухите съставки към мокрите съставки. Натрошете на едро 1/3 от пакета бисквити Орео в сместа (около 15 бисквити). Оставете другата част от тях за поръсване отгоре.

Покрийте с хартия за печене тавичка с размер 20х20 см. Изсипете сместа вътре и сложете останалите натрошени на едро парчета от бисквитите. Печете около 25 минути, може и малко повече зависимост от силата на изпичане на фурната ви. Проверете вътрешността с клечка, добре е да стои леко влажна самата част, но не прекалено. Охладете на стайна температура и разрежете на 9 парчета след няколко часа. Съхранявайте в плътно затворена кутия на стайна температура за няколко дни.

Ще се радвам ако харесваш моя блог да споделиш коментар и да разпространиш публикацията в социалните мрежи чрез бутоните по-долу Facebook, Pinterest, Google +. Следвай ме в страницата ми във Facebook или профилът ми в Instagram.

Орео брауни

10 | 06 | 2013
1/2 ч. чаша олио или 100 мл
1 ч.чаша захар или 200 г
1 ч.л. ванилия
2 големи яйца на стайна температура
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.чаша какао или 70 г
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.чаша брашно
1 пакет бисквити "Орео" или около 100-120 г
Порции: 
9 парчета
Време за приготвяне: 
приготвяне:25 минути
изпичане:25-30 минути или до готовност
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.