Здравословна закуска - киноа с плодове | Cooks and Bakes

Тия дни бях пред нервна криза. Не само защото изгоря захранването на компютъра, после и хард диска гръмна, а и Фотошопа и той се затри. Започна едно възстановяване на файлове, архиви, добре че имам добри приятели та да помагат. Цвятке, четеш ли...:) четеш ли?! Въпреки това възстанових някой неща, но тепърва ще дълбая в дебрите на стария комп.

 

Закуската обикновенно не я почитаме у дома. Пием едно кафе на крак, чат-пат някой фреш...и после чак на обяд. Аз обаче напоследък много внимавам какво ям и кога го ям. Задължително условие за добра фигура и прекрасен старт на деня. Добре е да се храним сутрин към 7-8 часа, после едно леко хапване - някакъв плод и питателен обяд. В моя случай обяда е салата и леко основно ястие или крем супа и салата.

Обожавам обаче да закусвам на вечеря :) Не веднъж сме хапвали баница на вечеря или принцеси. Но придържайки се към здравословния ритъм, в който съм се включила напоследък, ви представям една вкусна и лесна рецепта с киноа. Хубавото е, че плодовете могат да бъдат всякакви - грейпфрути, портокали, боровинки, къпини, малини, ягоди, банани или всичко, което обичате. Зелената ябълка също много добре се вписва с обстановката. Така че не се придържайте към плодовете, които аз съм използвала. Направете киноата така, както ви харесва.

Приготвяне: 

Сложете на котлона малка тенджерка и загрейте прясното мляко. Когато започне да завира, добавете измитата киноа и варете докато се свари. Необходими са около 12-15 минути в зависимост от силата на котлона.

Когато се свари, дръпнете от огъня и оставете за 5 минути да се охлади. Млякото се е изпарило и абсорбирало в киноата. Добавете 1 ч.л. кафява захар и щипка канела. Измийте и нарежете плодовете, наредете ги отгоре и разбъркайте леко.

Здравословна закуска - киноа с плодове

10 | 02 | 2011
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. киноа, измита и отцедена
1 суп. л. кафява захар
1 ч.л. канела
плодове по избор - грейпфрут, портокал
Порции: 
1 порция
Време за приготвяне: 
подготовка:5 минути
варене:15 минути
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.