Сирене "Бри" с американски орехи | Cooks and Bakes

Любител съм на хубавото вино. През лятото залагам на бялото сухо вино, а през зимата на рубинения цвят на червеното отлежало вино. През последните 5-6 години пия единствено вино и макар, че не съм голям познавач, знам, че за да е пълно удоволствието е добре да бъде придружено с добро предястие или мезе. Синьото или меките сирена са добър избор за предястие към виното. Меките сирена като Бри (Brie) или Камамбер (Camembert) с коричка от благородна плесен се характеризират с жълтеникава текстура, лъскава вътрешност и имат мек, наситен вкус на гъби, плесен, мая (квас) или лешници. Когато обаче тези аромати се допълнят със сладка нотка, вкусът на сиренето се разгръща и става още по-неустоим. Предлагам ви едно лесно предястие, с което ще изненадате гостите си за празниците.

Приготвяне: 

Загрейте фурната на 180 градуса. Извадете сиренето от опаковката, сложете го в тавичка и запечете за около 20 минути, докато ръбовете му се зачервят. Отделно запечете и за около 10 минути орехите, като ги обръщате по време на печенето.

Загрейте котлона, сложете в тиган захарта и я разтопете на слаб огън. Добавете кленовия сироп. Оставете за 2 минути на котлона, като наблюдавате сместа да не загори.

След като извадите от фурната сиренето, сложете го в сервизна чиния, добавете орехите и полейте със соса. Поднесете докато е топло.

Сирене "Бри" с американски орехи

26 | 12 | 2010
1 пакет сирене "Бри" или друго меко сирене (около 200 г)
1 шепа
2 суп.л. кафява захар
2-3 суп.л. кленов сироп
Порции: 
2 порции
Време за приготвяне: 
приготвяне:25 минути
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.