Картофена крем супа | Cooks and Bakes

Съществуват различни вариации на тема картофена крем супа. Аз ще ви покажа моята - лесна за приготвяне и лека на вкус. Разликата в нея е, че добавям към основата прясно мляко или течна сметана. Вкусът става по-богат и мек, допълващ картофената основа.

Приготвяне: 

Обелваме лукът и го поставяме в тенждера да се задуши и поомекне с 2 суп. л. зехтин. През това време обелваме картофите, нарязваме ги на 4-ри и ги добавяме към лука. Обелваме и добавяме моркова. Заливаме с вода, колкото да ги покрие и оставяме да се сварят за около 10-15 минути.

След като се разварят, добавяме прясното мляко или течната готварска сметана. Пюрираме с пасатора хубаво сместа. Добавяме още сметана или прясно мляко в зависимост колко гъста обичаме да бъде супата. Лично аз предпочитам да не е много гъста. Може да добавим и малко вода. Всичко зависи от вашите предпочитания.

Сваляме от котлона, подправяме със сол, черен пипер на вкус. Отгоре настъргваме един морков за украса. Сервираме с прясно изпечени хлебни крутони. И я хапваме докато е топла. Да ви е сладко!

Картофена крем супа

16 | 01 | 2011
5-6 големи обелени картофа
1 глава лук, нарязана на дребно
100 мл прясно мляко или течна животинска сметана
1 морков, нарязан на кубчета
сол
черен пипер на вкус
Порции: 
4 порции
Време за приготвяне: 
приготвяне:10 минути
готвене:20 минути
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.