Лимонови палачинки с къпини | Cooks and Bakes

Преди да съм започнала с тайландските рецепти и представянето на различните продукти, които имат много странни имена, днес ще ви представя с едни лимонови палачинки с плодове. Хубавото е, че можете да замените плодовете с всякакви според сезона или това, което обичате. Аз използвах къпини, които намерих замразени, тъй като все още не са се появили на пазара. Можете да сложите ягоди, череши (без костилките), малини, боровинки или каквото имате под ръка. Сигурна съм, че и с нарязани на дребно кайсии ще станат чудесни. Стават бързо и са лесни за приготвяне.

Приготвяне: 

Загрейте котлона на средна температура. В купа сложете брашното, солта, содата за хляб, захарта и оставете настрани. В друга купа смесете млякото, сокът от изстискания лимон и настърганата кора от лимона. Оставете за няколко минути и след това добавете яйцето, ванилията и разтопеното масло. Разбъркайте, за да се смесят заедно.

Смесете сухите съставки към мокрите съставки. Разбъркайте внимателно. Ако сместа е много гъста, добавете още малко мляко, но не прекалявайте тъй като сместа трябва да е по-гъста от обикновенните палачинки. Добавете плодовете и разбъркайте отново.

Изпечете палачинките в тефлонов тиган. Когато от едната страна започнат да се появяват балончета, обърнете от другата. Сервирайте с масло, кленов сироп, мед или сладко.

Лимонови палачинки с къпини

18 | 06 | 2011
1 1/2 ч.чаша брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
3 ч.л. захар
1 1/2 ч.чаша пълномаслено мляко
1 цял лимон
1 голямо яйце
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт или суха ванилия
2 ч.л. разтопено масло
сокът от 1 лимон
1 ч.ч. плодове - къпини, малини или боровинки
допълнително масло
кленов сироп, сладко или масло за сервиране
Порции: 
4 порции
Време за приготвяне: 
подготовка:10 минути
приготвяне:10 минути
Подобни рецепти: 
2022 Cooks and Bakes. Всички права запазени.